Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Христо Мутафчиев: Новият културен министър е балансиран, с Минеков нямаше диалог

Общество

Христо Мутафчиев: Новият културен министър е балансиран, с Минеков нямаше диалог

Христо Мутафчиев: Новият културен министър е балансиран, с Минеков нямаше диалог - Tribune.bg
Снимка:

„Той и изключително балансиран, спокоен, креативен човек, с когото можеш да се разбереш. С проф. Минеков нямаше никакъв диалог. За г-н Тодоров диалогът е онова, което го отличава от всички. Мога да го сравня с диалогичността на Боил Банов. Той познава много добре проблемите с финансирането на културата и управлението на делегирани бюджети“, това заяви пред Нова нюз председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев относно смяната на културния министър.

Вчера президентът Румен Радев смени единствено Велислав Минеков и на негово място сложи диригента Найден Тодоров.

Според Муфачиев в скандала с „Народния театър” Минеков вместо да играе ролята на балансьор е взел страна, нещо повече - притискал е и артистите са се оплаквали от него.

Христо Мутафчиев е на мнение, че ако става дума за партийна политика, то тя няма място в изкуството. Той допълни, че когато говорим за изкуство, което да остави следи, тогава се изисква и стратегия и политика, която да е безпартийна. Мутафчиев посочи, че става дума за политика на мислене.

Той добави, че изкуствата в България не могат да не бъдат администрирани, защото творците имат нужда от държавна подкрепа. Христо Мутафчиев призова да се изчистят административните дейности по проектите.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети