Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Художници изрисуваха педиатричното отделение в Добрич

Общество

Художници изрисуваха педиатричното отделение в Добрич

Художници изрисуваха педиатричното отделение в Добрич - Tribune.bg
Снимка:

Ако има спонсори за материали, те са готови да разкрасят и други отделения

Необикновено дарение получи отделението по педиатрия в многопрофилната болница в Добрич. Художници го изрисуваха, което ще радва малките пациенти, а също така ще допринася за атмосферата за работа на лекари и медицински персонал.

Идеята на творците от Сдружението за свободно изкуство в Добрич, които доброволно изрисуваха белите стени, е да помогнат с таланта си на болницата в трудната ситуация, създадена от пандемията.

По думите на председателя на сдружението Радослав Рудачев, това е техният начин да се включат в добротворчеството, на което сме свидетели през последните трудни за всички болници месеци. Така едни от любимите за малчуганите професии като космонавт, строител, музикант, футболист и много други радват от стените в коридорите на отделението.

„Макар времето да е кратко, а рисуването по стени по-различно, отколкото на платно, удоволствието е огромно, защото резултатът е видим в очите на децата“, споделя пред БНР младият творец Жана Сивкова. Колегата ѝ Костадин Георгиев, допълва, че веднага е взел решението да се включи в благородната инициатива и да подари таланта и труда си на децата.

Художниците са категорични, че няма да ограничат усилията си само до отделението по педиатрия. Стига да намерят спонсори за материалите, те са готови да украсят с творчеството си и други места в болницата, така че да подарят усмивки и добро настроение на пациентите.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети