Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Хванаха близо 700 кг храни с изтекъл срок на годност в бг хотели

Общество

Хванаха близо 700 кг храни с изтекъл срок на годност в бг хотели

Хванаха близо 700 кг храни с изтекъл срок на годност в бг хотели - Tribune.bg
Снимка:

Храни с изтекъл срок на годност и лоша хигиена в част от ресторантите по зимните ни курорти откриха проверките в началото на сезона. През последния месец контролните органи се натъкват на близо 700 кг храни с изтекъл срок, предава Нова ТВ.

Според туристите, при пълните пакети на обслужване в зимните ни курорти, цената не отговаря на качеството, което се предлага.

„В ресторантите постоянно се блъскаш, няма достатъчно храна, а менюто е еднообразно. Няма нищо общо например с Турция”, оплаква се турист.

Потвърждава го и шеф Жоро Иванов.

„При всички случаи олинклузивът трябва да се базира на европейския опит. Не трябва да се появяват нещата от закуска във вечерята или от вечерята в другия обяд и т.н.”, поясни Иванов.

Ден хранене на пълен пакет за хотелиерите струва между 3 и 5 лв. за турист, пресмята готвачът. Затова и често колегите му в този тип ресторанти са принудени да експериментират в кухнята. А зад пищните трапези се крият нискокачествени продукти, договаряни на изключително ниски цени още преди сезона да е започнал.

„Като се получи такова задание, че трябва да получиш колбас за 1-1.20 лв. за кг и сирене, което да не е повече от 3-3.5 лв. за кг, вие сами може да си направите извода какъв продукт е това. Нискобюджетните продукти, които са направени с транс мазнини и какви ли не неща вътре, трябва да се забранят напълно”, каза Иванов.

Подобни експерименти в кухнята могат да се окажат и опасни за здравето ни, категорични са експертите.

„Мисля, че дори и най-дребната сметка ще покаже, че с 5 лв. на ден не могат да се храним с качествени храни. Този сектор винаги е бил рисков и вие знаете, че почти няма месец, в който няма случай на натравяне на турист”, каза д-р Сергей Иванов от Центъра по биология на храните.

Ресторантьорите твърдят, че тези практики отдавна са в миналото. И че за да са конкуренти, те не могат да си позволят да сервират вече предлагана храна.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети хотели, храна

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати