Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. И Ловеч с по-строги мерки заради коронавируса

Общество

И Ловеч с по-строги мерки заради коронавируса

Снимка:

Ловеч затяга мерките заради тревожната тенденция на разпространение на COVID-19 в общината, повишеният брой на отчетени положителни случаи на заболели и контактни лица.

Въвежда се вечерен час за непълнолетните лица като от днес деца под 18 години няма да бъдат допускани на обществени места след 22.00 часа без придружител. Решението е било взето на заседание на Общинския оперативен щаб, съобщават от общинската администрация. 

Сред другите рестрикции са преустановяване на посещенията в клубовете на инвалида на територията на общината за запазване на здравословното състояние на възрастните хора. Преустановява се и допускането на публика при провеждане на спортни мероприятия в Спортната зала на Община Ловеч. Препоръчва се на директорите на училища да въведат аналогични мерки при провеждане на спортни мероприятия в училищните физкултурни салони.

Засилват се контролните дейности по спазване на противоепидемичните мерки в работните помещения на административната сграда на Община Ловеч: завишаване на сутрешния филтър при допускане на служители до работните им места; системен контрол за носене на маски в сградата; ограничаване достъпа на външни лица, с изключение на центровете за административно обслужване, в които лицата да бъдат допускани само с маска и при спазване на необходимата дистанция.

Община Ловеч ограничава командироването на служители за участие в обучения и други форуми, освен при особена важност. Съвместно с органите на МВР и РЗИ, общината въвежда и засилен контрол по спазване на противоепидемичните мерки в търговските обекти за носене на маски и спазване на дистанция между клиентите. Препоръчва се на собствениците на търговски обекти да въведат вътрешноведомствен контрол за спазване на въведените от здравните органи мерки.

Препоръчва се на превозвачите да не допускат в обществения транспорт пътници без маска, да се спазва необходимата дистанция. Препоръчва се и извършване на дезинфекция на крайните спирки на градския транспорт.

Препоръчва на собствениците на нощни клубове и дискотеки да спазват стриктно разпоредбите на държавните здравни органи за заетост на местата не повече от един човек на един кв. м от общия капацитет.

Посъветвани бяха и ръководствата на народните читалища да преустановят репетиционния процес на певческите групи до края на месец октомври 2020 година.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още