Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. И учителският синдикат към „Подкрепа“ иска извънредна междусрочна ваканция

Общество

И учителският синдикат към „Подкрепа“ иска извънредна междусрочна ваканция

И учителският синдикат към Подкрепа иска извънредна междусрочна ваканция - Tribune.bg
Снимка:

Синдикатът „Образование“ към КТ „Подкрепа“ предлага на Министерството на образованието и науката /МОН/ междусрочната ваканция на учениците да бъде удължена от 31 януари до 4 февруари. Това съобщиха от учителския синдикат с председател д-р Юлиян Петров.

Мотивите за това са свързани с повишения брой на заразени ученици и учители. Много е трудна организацията в някои образователни институции при отсъстващи над пет процента от учителите. В някои училища липсващите учители надвишават 15 процента, включително и с карантинираните, което довежда до невъзможност за осигуряването на учебния процес. Огромна част от педагогическите специалисти осигуряват заместване на колегите си, но това ги натоварва и претоварва, отбелязват от синдиката.

„Учениците имат нужда да бъдат изолирани в рамките на девет дни, което ще забави нарастващия брой на заразени. Учителите също имат нужда от възстановяване поради огромния стрес, породен от хибридното обучение, което са принудени да осигуряват. Огромна част от преболедувалите учители не се възползват от десет дни за възстановяване след COVID-19, за да могат да осигуряват работата в училищата. При евентуална удължена ваканция, училищата ще направят икономия на финансови средства от издръжката и средствата за едно тестване на учениците в цялата система“, заявяват от Синдиката „Образование“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати