Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. И в област Благоевград спират плановите операции

Общество

И в област Благоевград спират плановите операции

Снимка:

Във всички лечебни заведения в област Благоевград се спират плановите операции, съобщи БНР. Спешната хирургия  в областния център ще се извършва по график, уточнен между държавната и частната болница в  града. Половината от отделенията  отново  разкриха легла за прием на болни от коронавирус.  На среща в Регионалната здравна инспекция  директорите на четирите  лечебни заведения  в областния център са обсъдили възможностите за разкриване на допълнителни легла за пациенти с усложнения от коронавирус, без това да пречи на  другите спешни случаи. 

С оглед на това държавната и частната болници по график  ще се редуват да приемат  пациенти, които спешно се нуждаят от оперативна  интервенция, каза д-р Огнян Митев, директор на най- голямото лечебно заведение: „По 2 седмици ще даваме на разположение, съответно за спешните случаи, хирургичните. Започваме ние - в тази и следващата седмица“.Държавната болница  е поела  ангажимент за разкриване  на сто ковид-легла , като в момента се преобразуват още отделения. 

За последните 10 дни случаите са  се увеличили близо три пъти: „Преди десетина дни бяха под, 30 сега са 80“. Болниците в Разлог, Гоце Делчев , Сандански и Петрич също са  запълнили  капацитета на Ковид-отделенията си. Към момента желаещите да се имунизират са в пъти повече от наличните ваксини, признават от РЗИ.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още