Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. И Ямбол е тъмночервената COVID зона

Общество

И Ямбол е тъмночервената COVID зона

Снимка:

И Ямболска област вече е в тъмночервената Covid зона, след като заболеваемостта премина прага от 500 на 100 хил. души. От понеделник училищата в градовете на областта ще преминат на ротационен принцип на обучение.

„По-строгите противоепидемични мерки се въвеждат за три седмици, като в дистанционна форма на обучение ще са учениците от 5 до 12 клас в Ямбол, Елхово, Стралджа и Болярово, а в селата ще продължат да учат присъствено“, уточни директорът на РЗИ д-р Радостина Калчева, цитирана от БНР.

„Детските градини и яслите остават отворени, като работят при строго спазване на противоепидемичните мерки. Медицинските лица затова са там - да следят децата имат ли симптоми, имат ли температура... Проявят ли симптоми - има изолатор.“, допълва тя.

Пенсионерските клубове в цялата област ще бъдат затворени, на пазарите и тържищата ще се въведе еднопосочно движение, се казва още в заповедта на Здравната инспекция. От там са преценили, че засега броят на леглата за Covid пациенти няма да се увеличава, тъй като все още има свободни места.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема