Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. И единственият рентгенов апарат спря във видинската болница

Общество

И единственият рентгенов апарат спря във видинската болница

И единственият рентгенов апарат спря във видинската болница - Tribune.bg
Снимка:

Одитът на МЗ за починалия пациент след отложена процедура за хемодиализа още не е готов

Болницата във Видин има спешна нужда от преоборудване, напомни днес депутатът на ГЕРБ от видински избирателен район Владимир Тошев.

„Тревожна е ситуацията. Не само за хемодиализата, аз мога да ви кажа и нещо друго – тези дни и единственият рентген не работи в болницата във Видин, защото е над 40 годишен. Очакваме преоборудване на болницата и този натиск, който в момента се осъществява, дано да бъде за добро, но аз мисля, че основен фактор са лекарите, а това е основен проблем за болницата“, заяви той.

Депутатът припомни и фактологията за нещастния случай във Видин, завършил трагично за пациент на хемодиализа.

„Изказвам съболезнования на семейството на починалия. Лично познавам голяма част от хората, които са на хемодиализа. Това, което аз знам, е, че повреда във ВИК системата на болницата, отстраняването ѝ и пускането на водата отново е довело до повредата на тази част от апарата за хемодиализа, която мисля, че омекотява водата. Оттам нататък трябва да се видят фактите точно какви са“, обясни Тошев.

Председателят на здравната комисия в парламента д-р Даниела Дариткова сподели, че проверката на случая с починал пациент заради повредата в апарата за хемодиализа във видинската болница не е в нейната компетентност. „Нямам конкретни ангажименти за проверка на случаите, а министерството на здравеопазването е органът, който трябва да даде отговор“, каза тя.

За депутата Владимир Тошев положението е изключително тревожно, защото „ това е единствената болница във видинска област, другата е в Монтана, има и в Лом, която е общинска и едва ли има този капацитет. „Затова лично моля всички колеги от медиите да бъдат малко по-внимателни, за да можем да съхраним и този човешки ресурс, който има в болницата“, обърна се той.

Новото ръководство на болничното заведение във Видин работи от 3 месеца и ако има вина, ще трябва да вземе мерки и да понесе последствията, категоричен е депутатът Владимир Тошев. Той не потвърди информацията за втори пациент в кома след повредата на апарата за хемодиализа, но според него всеки един от тези хора, които са на диализа във видинската болница, може да изпадне в такова състояние за часове.

Автор: Моника Гаджанова  


Етикети Видин, болница

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още