Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Идеи за развитието на Витоша

Общество

Идеи за развитието на Витоша

Идеи за развитието на Витоша - Tribune.bg
Снимка:

Предложението на Патриотите идва, след като кандидатурата на София за домакин на Зимна младежка олимпиада през 2024 г. вече е в ход

Промяна в плана за управление на Витоша, предлага групата на Патриотите в Столичния общински съвет. Целта е да се реконструират и модернизират влековете и лифтовете в планината. Общинският съветник от ВМРО и председател на групата „Патриоти за София“ Карлос Контрера напомни, че кандидатурата на София за домакин на Зимна младежка олимпиада през 2024 г. вече е в ход.

„Не можем да бездействаме повече. Макар не всичко да е в наши ръце, чрез предложение за промяна на плана за управление ние ще покажем като град, че действително желаем тази олимпиада да се случи. Другото са само приказки“, заяви Контрера.

Предложението е изготвено като са взети предвид заключенията на междуведомствената работна група по темата при Министерство на младежта и спорта. То идва в синхрон с активните действия на министъра на младежта и спорта, който подготвя кандидатурата на България и София за Младежка зимна олимпиада 2024 г.

Вчера в Буенос Айрес министър Кралев и неговият екип проведоха срещи и разговори с Международния олимпийски комитет. Българската кандидатура има сериозна подкрепа.

Подготвен е доклад, с който СОС и Столична община официално да предложат на МОСВ да измени плана. Докладът съдържа предложения за конкретни промени на текстове, които в момента блокират модернизацията на съоръженията.

Контрера призова всички политически групи да подкрепят доклада. Документът ще бъде изпратен до председателите на групите на ГЕРБ, БСП, Реформаторски блок и Група 5 в петък, като Контрера поиска от тях до следващия четвъртък становище дали ще подкрепят предложението за модернизация на съоръженията на Витоша.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати