Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ИК „Лозенец” се среща с премиера по казуса „Златен век”

Общество

ИК „Лозенец” се среща с премиера по казуса „Златен век”

ИК Лозенец се среща с премиера по казуса Златен век - Tribune.bg
Снимка:

Протестиращи от „Лозенец“ ще се срещнат с премиера Бойко Борисов в понеделник. Това каза за БГНЕС Мариан Башур, който е член на Инициативния комитет „Лозенец”. Поканата за срещата идва от екипа на Борисов, който преди дни разпореди строителството на „Златен век” да спре.

„Преди да излезе новината, в петък, за временното спиране на строителството, лично премиерът Бойко Борисов се обади на мен и на Войслав Тодоров. Каза, че е събрал министърът на регионалното развитие Петя Аврамова и кметът на София Йорданка Фандъкова, за да му докладват по случая и на тази база е разпоредил спиране на строежа. Днес, след участието ни в телевизионно предаване, през което го призовахме да се срещне с нас, от екипа му се свързаха и ни поканиха на среща с него в понеделник”, каза Башур и поясни, че строежът не е спрян, защото е незаконно строителство, а заради липсващи мрежи и неизградени отвори за подземните паркинги.

Той разясни, че в момента строителството продължава, защото има дейности, които не могат да бъдат спрени на мига, а и защото имат срок, в който трябва да отстранят нередностите, след което изграждането на сградата ще продължи.

Башур обясни защо са поискали среща с премиера и смята, че намесата му в казуса е адекватен, защото сагата „Апартаментгейт” разтресе политици по високите етажи на властта.

„Призовахме премиера да се срещне с нас, за да му обясним ясната ни и точна позиция. Смятаме, че Петя Аврамова го подвежда и не му казва цялата истина, защото Йорданка Фандъкова и главният архитект на София Здравко Здравков повтарят позицията ни, която от година и половина защитаваме. Искаме среща, за да постигнем реален завършек на този проблем”, добави още Башур и добави, че те настояват да бъде изпълнен законът в неговата цялост, а именно да обявят строителството за незаконно и построеното да бъде съборено, както и проектът да бъде преправен съгласно новият подробен устройствен план на района.

Пред БГНЕС той обяви, че другата седмица ще потърсят официалната позиция на парламента и ресорните комисии за приложимостта на прилаганите от ДНСК трактовки на законите. На пресконференция началникът й Иван Несторов заяви, че с всяка промяна се увеличава срока на действие на разрешителното за строеж с 3 години, което беше отхвърлено от главния архитект на София Здравко Здравков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети