Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Илиана Раева обясни на Ицо Хазарта защо здравето на хората е по-важно от тона

Общество

Илиана Раева обясни на Ицо Хазарта защо здравето на хората е по-важно от тона

Снимка:

Спортната дисциплина носи резултати, осмиването на правилата е рейтингово…в рап текстовете на лошите момчета

Шефката на „Златните момичета“ Илиана Раева и лошото момче на българския рап Ицо Хазарта казаха тежката си дума относно мерките срещу ковид пандемията у нас.

Според съпругата на Наско Сираков мерките доказват, че работят и най-важно е опазването на здравето и живота на хората. Устатият Христо критикува здравния министър като верен на острия си език използва думи като „френска любов“ и „плюнка“. Всъщност не става съвсем ясно дали Хазарта е против спазването на мерките, защото също говори за опазване на здравето на хората, но явно не одобрява тона, с който управляващите се обръщат към бизнеса.

„В условия на пандемия се взимат решения, които засягат цялото общество. Водещото и първостепенното в тях е здравето и живота на хората. Всеки един от нас понася трудностите в ковидкризата. Всяко решение, било то и спорно за част от обществото, трябва да бъде ръководено от мисълта за здравето ни и живота ни. И всеки един от нас трябва да разбере, че когато на риск са изложени те, няма друго правилно действие освен ограничаване физическото взаимодействие между хората, а оттам и разпространението на вируса.
Мерките доказват , че работят. В цял свят те са основното в днешното ни ежедневие. Без никакви изключения. Защото всяко изключение се превръща в норма, която струва животът на хората“, пише Илияна Раева в обръщението си във Фейсбук.

„Не трябва да избираме между образование и здраве, между забавление и здраве, между икономическа сигурност и здраве. Ако си зададем въпроса кое предпочитаме, дали да посрещнем следващите плащания с известна трудност или хората, които обичаме да бъдат живи и здрави, няма да се замислим и за миг. Защото образование се компенсира, време за забавления и любими компании ще има, но когато ги няма хората, нищо друго няма значение“, коментира още звездата в художествената гимнастика.

Тя допълва, че след здравето най-важни са образованието, спортът и културата. „Образованието, спортът и културата ни правят по-добри, по-смели, изграждат ни като личности, като хора.“

В края на своя призив Раева отговаря на критиките на Ицо Хазарта относно тона на управляващите с думите:“И ако на някого, нечий тон му се струва остър и краен, то трябва да се опитаме да осъзнаем, че когато отсъства разбиране и то за толкова съществени и определящи съдбата ни проблеми, тогава мен лично, не ме дразни твърдостта на тона. Може би, защото съм и спортистка и знам влиянието на различния тон.
Абсолютно наложително е, човек с власт да вземе правилното решение, а не онова, което ще се хареса на определени хора.

Трябва да сме разумни в този момент!“

По-рано днес рап звездата в последните 20 години Ицо Хазарта публикува следното Фейсбук мнение:“Винаги е срамно да видиш падението на някой интелигентен човек. Гледам здравния министър Костадин Ангелов и слушам какво казва. “Ресторантите и заведенията не са ни приоритет!“

Съгласен съм. Приоритет са ви Джъмбо, Била и приятели. Подозирам, че ви се отплащат подобаващо за френската любов, с която ги обслужвате от месеци.

Моловете не работели. Влизаш в мола и – о, изненада! Мобилни оператори, застрахователи, големи вериги – всичко работи. Там няма коронавирус. Затворени са магазинчетата на нормалните хора, дето се опитват да изкарват пари без да крадат от обществени поръчки.

Искам да напомня на хората нещо, което не чувам от никой управляващ.

На едно заведение му е забранено да работи, за да може ВСИЧКИ в държавата да са здрави, а не само собственика, персонала и клиентите. Ето защо тези ВСИЧКИ е добре да не го забравят.

Собствениците на ресторанти, заведения и фитнес-зали, заедно с работещите в тях – персонал, сервитьори, бармани, охранители, хигиенисти, както и изпълнителите от шоубизнеса (неслучайно ги слагам накрая) – са всъщност хората, които изнасят на гърба си кризата с коронавируса – за да може ВСИЧКИ да сме здрави, а не само те самите. Покрай непосилния труд на лекарите, ние удобно премълчаваме това. Както и факта, че докато на едни им забраняват да работят, на други им вдигат заплатите.

Позволявам си да пиша тези редове по следната причина – аз съм един сравнително успешен български изпълнител, нямам финансови проблеми и не очаквам помощ от държавата. Вероятно бих подминал репликата „ресторантите и заведенията не са ни приоритет“, ако тя бе дошла от някой с възпитанието на Валери Симеонов. Отношението обаче, и най-вече тонът, с който управляващите се обръщат към нормалните хора и към бизнеса, според мен е плюнка в лицето на всеки българин“  


Коментари (6)

Киро Бизона „Собствениците на ресторанти, заведения и фитнес-зали“ ли изнасят на гърба си кризата с коронавируса? Това ли искаш да ни кажеш, дрисльо Хазарта, а? Ама разбира се, всички са свидетели как барманите карат линейки, ресторантьорите като оня Алидагоебов поставят диагнози и предписват лечение, а сервитьорките разнасят лекарства на болните! Шшшшшшш, алоу, келявите кретенчета като тебе се самозабравиха бре, Ицо! Самозабравихте се от криене на обороти, неплащане на данъци, заплати и осигуровки, а сега и акъл ще ни давате, така ли, избушеняк нещастен? Айде, скачайте, да ви видим, вдигайте се! После да няма „Олеле, майко“!
20.01.2021 21:08 / Отговор
k Тоя Ицо, лайнарчето Хазарта, е невъобразим боклук! Ама ще го пребият някъде, няма спор!
20.01.2021 21:09
Министърът достатъчно пъти обясни защо не се отварят заведенията, с какъв тон да им го каже отново когато го заплашват и изнудват. Да - за здравен министър, натоварен да овладява пандемия и да дава обяснения защо за някой нямало място в болницата, защо нямало свободни линейки, и кой бил оставен на стълбите, приоритет не са нощните барове, ресторантите и кръчмите. Обидно към животоспасителния труд и нечовешката отговорност на здравните специалисти е изобщо някой да им пили нервите за такова нещо. За моето здраве разчитам на експерти като министър Ангелов, не на такива като Ицо Хазарта.
20.01.2021 22:05 / Отговор
Джедай Тотю Ицо Хазарта е едно най-обикновено разглезено келешче и политическа проститутка! Когато пя на предизборния митинг на ГЕРБ в Самоков, те бяха добри, щото му платиха обилно, а сега, когато не може да лапа по 5 хилядарки всяка вечер и след като му платиха такива като Алидагоебов, взе да се репчи на правителството, което се чуди как да предпази хората! Ами като тук му не му харесва „тонът, с който управляващите се обръщат към нормалните хора и към бизнеса“, да отиде в Лондон, в Атина или в Париж, където веднага след 18 ч. ще го арестуват що се шляе като муха без глава по улиците и нарушава полицейския час, боклука му с боклук! Айде, чиба, лайнарче нещастно!
20.01.2021 22:14
Stefan Има един мъчителен недъг на света, имаме склонност да смесваме понятията по външни признаци. Не различаваме, например, Вяра и оптимизъм, Любов и междукрачен гъдел и други. Така е и с отношението ни с маса човеци. Христо е много готин. С него можеш да пребиваваш с дни, без да те издразни с нито една тъпотия. Органически мрази клишета и предразсъдъци, с него е просто удоволствие да се общува. Но за политик не става. Той може да разведрява, забавлява, дори да обучава на нравствен минимализъм околните. Но да управлява масите, никак не разбира. Това не се учи. Христо е чел, учил е доста над средното. Но няма дарбата да помирява интереси на цели маси народ. Допускам, че гравитира около намеренията на Трифонов и се е объркал с подаване на цветисти текстове. Но признавам, че текста и пенеста не знам, доверявам се на Киро Бизона, К, и Джедай Тотю. Пък и на госпожа Раева, аз отколе я харесвам неприлично много.
21.01.2021 06:53 / Отговор
Пацо БГ се напълни с цинични и прости недоразумения, известни само с цинизма и простотията си, основно сред себеподобната си маса от паразитиращи фенове...
И какво е направил Този за някой или за нещо ? Не си струва да ги коментирате, защото ги легитимирате и падате на нивото на феновете им...
21.01.2021 11:14 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още