Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Илияна Йотова получи 8-ми почетен дан по таекуондо

Общество

Илияна Йотова получи 8-ми почетен дан по таекуондо

Илияна Йотова получи 8-ми почетен дан по таекуондо - Tribune.bg
Снимка:

Вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова получи 8-ми почетен Дан по таекуондо. Лично президентът на световната централа на KUKKIWON г-н Донг Суп Лий удостои Йотова с голямото отличие.

За срещата в президентската институция в страната ни пристигнаха лидерите на таекуондо в Европа и света, предвождани от президента на българската федерация. Тук бяха президентът на световната централа г-н Донг Суп Лий, президентът на европейския таекуондо съюз Сакис Прагалос, президентът на световната детска федерация по таекуондо Парк Су Нам, председателят на KUKKIWON таекуондо ЮНЕСКО г-н Чой, председателят на Стратегическия съвет към президента Румен Радев, г-н Александър Маринов, доайенът на бойните изкуства в България г-н Чавдар Чернев.

„Благодаря на президента на БФТ г-н Бинев, благодарение на който таекунодо в страната е толкова активен спорт, а тази година страната ни ще приеме цели две световни първенства, както и Генералната асамблея на световната федерация, чиито патрон е президентът Румен Радев. Уверявам ви в съпричастността на нашата институция към таекуондо и инициативите на българската федерация“, заяви г-жа Илияна Йотова. Вицепрезидентът подчерта още, че тази година лятото в България ще бъде таекуондо.

„Благодарни сме на президентската институция за активната комуникация, която имаме и най-вече за подкрепата, защото това е пример за държавническото отношение към спорта, неговото развитие и успехите, които носи на страната ни. За нас, тази подкрепа означава много, тъй като стимулира трениращите и поощрява успешните ни състезатели, а честта, която световното таекуондо ни оказва чрез доверяването на най- важните домакинства в България е доказателство, че се развиваме във вярна посока“, сподели президентът на БФТ Слави Бинев.

Със седми почетен дан от KUKKIWON бе удостоен и председателят на Комисията по въпросите за децата, младежта и спорта в 47-ото НС г-н Иван Ченчев в знак на благодарност за отношението към спорта и таекуондо. В сградата на парламента той прие световната таекуондо делегация, предвождана от Слави Бинев като знак на почит към успехите на бойното изкуство за последните няколко години.

„За мен е чест да посрещна толкова доказани имена и спортни лидери на таекуондо. Като български народен представител и човек, свързан със спорта съм горд, че България е домакин на Мулти Европейското първенство и първото в историята Пара Гран При. Това показва отношение към спорта, а отношението означава да създаваш възможности за развитие на масов спорт, особено сред децата. Означава да свържеш развитието на спорта с научните постижения и да създаваш шампиони. Означава да възпитаваш – характер, сила на духа, воля за победа, екипност. Това прави спорта и особена сила – таекуондо“, посочи Ченчев и подчерта, че в последните години бойните изкуства и особено таекуондо са спортовете, които се радват на популярност и вече навлизат и в учебните програми.

Почетни данове за заслуги към Таекуондо получиха и председателят на Стратегическия съвет към Президента Румен Радев, проф. Александър Маринов, и доайенът на бойните изкуства у нас г-н Чавдар Чернев.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема