Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Има опасност от ликвидация на „Български пощи“

Общество

Има опасност от ликвидация на „Български пощи“

Има опасност от ликвидация на Български пощи - Tribune.bg
Снимка:

Ако едно от най-големите държавни дружества „Български пощи“ ЕАД не изпълни оздравителния план, има опасност да бъде ликвидирано. Тази възможност допусна служебният министър на транспорта Христо Алексиев по време на блиц парламентарния контрол, предаде БНР.

Той припомни, че държавното предприятие получило 50 милиона лева за оздравителен план. Дигитализацията е в основата на този план.

Алексиев каза, че държавното дружество е загубило огромни средства от хакерската атака миналата година и е лишено също от пазара за доставка на стоки и услуги от редица куриерски фирми.

„Български пощи“ бяха тотално избутани от пазара на куриерски услуги и при тях останаха само едни недокомпенсирани услуги като универсалната пощенска услуга, разпространение на печата и така нататък. Всичко това във времето е довело до доста тежко, сериозно финансово състояние на „Български пощи“, каза той.

„Точно поради това ние трябваше да предприемем мерки, защото това финансово състояние на Български пощи не им позволява те да получат средствата по Плана за възстановяване и устойчивост. Тези 50 милиона, които бяха одобрени от Европейската комисия, са насочени към дигитализация, за да може Български пощи да подобри като цяло своите услуги“, обясни министърът на транспорта.

„Аз смятам, че ако планът, който е в процес на подготовка, не бъде изпълнен, това ще доведе до ликвидация на „Български пощи“ поради това, че аз не виждам, ако този план не бъде изпълнен, друг вариант те да бъдат спасени“, каза още Христо Алексиев.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети финанси
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати