Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Инфаркт е причинил смъртта на мъжа, който не беше приет в болница със съмнения за COVID-19

Общество

Инфаркт е причинил смъртта на мъжа, който не беше приет в болница със съмнения за COVID-19

Инфаркт е причинил смъртта на мъжа, който не беше приет в болница със съмнения за COVID-19 - Tribune.bg
Снимка:

Масиран инфаркт е причината за смъртта на 76-годишния мъж от Плевен, за който близките му твърдят, че е върнат от Университетската болница със симптоми на COVID-19. Това е показала проверката по случая в спешното отделение на болницата, съобщава БНТ.

Ден след смъртта му е излязъл и положителният PCR тест на пациента.

В неделя, 18 октомври, Тодор Пешев се почувствал зле, след като седмица по-рано получил симптоми за COVID инфекция. Дъщеря му разказа, че с линейка го закарали в спешното отделение на Университетската болница „Д-р Георги Странски", където бил прегледан от пулмолог, но след това с друга линейка го върнала вкъщи да изчака там резултата от PCR теста. Мъжът починал на стълбите, докато се качва в дома си. След проверката на случая от болницата твърдят, че Тодор Пешев не е оставал без лекарско присъствие през целия ден, но не са го приели в инфекциозното, защото не е бил потвърден тестът му.

"Той е бил приет с умерено възпаление на белия дроб, температура, кашлица и задух. Дадено му е лечение, от което той се повлиява. Почувствал се по-добре и лекарите решават да не бъде изпратен в този триаж, където наистина са хора в много тежко състояние. Няма как да знаем, че г-н Пешев ще получи инфаркт един час след това. ЕКГ-то му е било чисто, всичко му е било чисто, той просто получава инфаркт на стълбите. Моите съболезнования към това прекрасно семейство, но през цялото време е имало лекари край него, той не е оставал без лекар", съобщи пиарът на болницата Момчил Цветков.

Близките на починалия са подали сигнал до Изпълнителната агенция за медицински надзор и потвърдиха, че ще съдят болницата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети