Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Информационният сайт за еврото ще струва 84 000 лева без ДДС

Общество

Информационният сайт за еврото ще струва 84 000 лева без ДДС

Информационният сайт за еврото ще струва 84 000 лева без ДДС - Tribune.bg
Снимка:

Фирма „Информационно обслужване“ ще създаде интернет страницата, като се предвижда тя да има и мобилна версия

Информационният сайт на Министерството на финансите за еврото ще струва 84 000 лева без ДДС, информира БГНЕС. 

Фирма „Информационно обслужване“ ще създаде интернет страницата. Предвижда се тя да има и мобилна версия.

На 21 декември 2022 година със свое постановление правителството одобри допълнителни разходи в размер на 10 млн. лв. по бюджета на Министерството на финансите за 2022 година за финансовото обезпечаване на процеса по техническата подготовка за въвеждането на еврото в страната ни, както и на комуникационните дейности, свързани с това.

За информационната кампания няма да бъде използван ресурс от европейските структурни фондове. В допълнение следва да се отбележи, че има практика Европейската комисия да подпомага изпълнението на информационната кампания за еврото, провеждана от държавата-кандидатка за еврозоната.

От МФ отбелязват, че до момента няма договорени и разплатени средства по Комуникационната стратегия.

„Няма медии, които да са получили средства по Комуникационната стратегия към началото на февруари 2023 година. Предвид разходването на публичен ресурс при реализацията на комуникационната стратегия ще бъдат спазени разпоредбите на Закона за обществените поръчки“, заявяват от финансовото ведомство.

Националният план за въвеждане на еврото включва и комуникационна стратегия. Информационната кампания за въвеждане на единната европейска валута у нас ще бъде насочена към предоставяне на точна, достъпна, разбираема, навременна и всеобхватна информация до всички граждани.

България си беше поставила за цел да влезе в еврозоната от 1 януари 2024 година. През последните месеци сякаш страната ни загуби необходимото темпо за осъществяването на тази стратегическа цел, с която България ще стане окончателно пълноправен член на европейското семейство.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети