Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Иновации в „Български пощи“: Предоставят консултации с лекар от разстояние

Общество

Иновации в „Български пощи“: Предоставят консултации с лекар от разстояние

Иновации в Български пощи: Предоставят консултации с лекар от разстояние - Tribune.bg
Снимка:

Пощенските станции в малките населени места ще заменят чиновниците и ще предоставят електронни административни услуги

Правителството реши „Български пощи“ ЕАД да осигурява в своите пощенски клонове базови телемедицински услуги от разстояние. Услугите, които ще могат да бъдат ползвани, са включени в пакета дейности на общопрактикуващите лекари, основно с акцент върху профилактика на заболяванията, проследяване на състоянието на лица с вече диагностицирани заболявания и уточнено продължително поддържащо лечение.

Те включват консултиране от разстояние по нововъзникнал или съществуващ здравен проблем, както и чрез апаратура за теледиагностика и телемониторинг, регистрираща различни жизнени показатели, за консултиране на пациенти с хронични заболявания;

Служителите на „Български пощи“ ЕАД ще съдействат и подпомагат технически пациентите при използването на апаратурата за медицинска теледиагностика и телемониторинг.

С това ще се подпомогне достъпът до базова медицинска грижа за хората в малките и отдалечени населени места в страната.

Освен това пощите ще заменят чиновниците като ще предоставят електронни административни услуги за жителите на малки населени места, в които няма офиси на администрации.

Министерският съвет възложи на държавния оператор в пощенските станции да се извършва заявяване и получаване на административни и електронни административни услуги.

Чрез своите клонове, ,,Български пощи“ ЕАД ще осигурява комплексно обслужване в населени места, в които централната, областната и местната администрация не разполагат с достатъчен брой офиси или изобщо нямат представителство.

Първоначалните инвестиции и подобрения в ИКТ инфраструктурата на „Български пощи“ предвиждат оборудване на 2000 работни места със съответното хардуерно оборудване, както и със софтуер с високо ниво на киберзащита.

Мерките бяха заложени в Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ).

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати