Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Институтът по пътна безопасност поиска оставката на регионалния министър

Общество

Институтът по пътна безопасност поиска оставката на регионалния министър

Институтът по пътна безопасност поиска оставката на регионалния министър - Tribune.bg
Снимка:

Те изпратиха отворено писмо до Слави Трифонов

От Института за пътна безопасност изпратиха отворено писмо до лидера на „Има такъв народ” Слави Трифонов с призив да оттегли незабавно министъра на регионалното развитие Гроздан Караджов.

Според експертите проблемите с поддържането и ремонта на републиканската пътна мрежа имат оперативен характер и не са необходими законодателни промени, или намеса на Народното събрание, за да може Агенция „Пътна инфраструктура” да възлага дейности, които са в компетенциите ѝ относно пътищата в страната.

„Нелепата  ситуация е предизвикана от безотговорност и некомпетентност, прикрита зад спекулации от страна на политическото ръководство на МРРБ. Свидетели сме на неспособност и липса на решителност от назначените от вас лица за ръководители на МРРБ и АПИ за поемане на отговорност и предприемане на необходимото, с което те застрашават националната сигурност. Поради тази причина ви приканваме незабавно да оттеглите министър Караджов и неговия екип и да предложите за назначение доказани експерти в областта на регионалното развитие, благоустройството и инфраструктурата, с каквито партия ИТН разполага”, пишат от Института. 

„В продължение на цели 4 месеца предложеното от вас политическо ръководство на МРРБ правеше анализи, ревизии и проверки, но не организира обществени поръчки за ремонт и поддръжка на РПМ (оправданието, че е юридически капан още веднъж ни доказва, че посочените от вас лица не са способни да управляват инфраструктурата на България), вместо да организира тези проверки така, че своевременно и експертно да се установи дали извършената и сертифицирана работа е действителна, дали е извършена с нужното качество, дали цената отговаря на възложеното и изпълненото. Тоест – задачата на министъра трябваше да бъде в спешен порядък да извърши, та макар и частично, но ясно и точно своите проверки, за да бъде сигурен в това, което е безспорно и следва да бъде заплатено. Вместо това, стигна се до нападки и обвинения в коалицията, което по недопустим начин руши авторитета и стабилността на страната”, се казва още в писмото.

В него те подчертават, че Караджов не е опонирал нито веднъж на  предшественика си Нанков в „Панорама” относно законността на процедурите по възлагане на ремонт и поддържане на РПМ, както и изобщо по която и да е поставена тема.

„Цялото поведение на министър Караджов беше като на ученик, който не си е научил урока. За жалост, такова поведение той често демонстрира от екрана и по медиите, където се изявява. Десетки грешки, неразбиране, нерешителност, противоречиви изказвания, некоректно и безотговорно поведение са белязали неговото 4-месечно управление като министър”. 

„Всичко това освен, че рефлектира върху партията ви, е крайно вредно за България, за българските граждани, за пътностроителния бранш, за хилядите работници-пътищари и за имиджа на цялото правителство”, пишат още от ИПБ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети