Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Институтът за пътна безопасност с писмо до Янев за „кървавата сряда“ и жертвите при катастрофи

Общество

Институтът за пътна безопасност с писмо до Янев за „кървавата сряда“ и жертвите при катастрофи

Институтът за пътна безопасност с писмо до Янев за кървавата сряда и жертвите при катастрофи - Tribune.bg
Снимка:

Институтът за пътна безопасност изпрати отворено писмо до служебния премиер Стефан Янев. Той е озаглавено „Кървавата сряда“. В него се подчертава, че цялата транспортна система е обхваната от корупция и безхаберие и настояват незабавно да се свика среща с отговорните министри и неправителствените организации. От института подчертават още, че само в рамките на един час са загинали 5 български граждани, но реакция от служебното правителство все още няма.

Припомняме, че в тежка катастрофа край Пазарджик загинаха трима души. Край Айтос шофьор загина на място, а при тежък пътен инцидент днес почина граничен служител, който е отивал на работа към Калотина.

Ето и писмото:

Уважаеми г-н Янев,

Институтът за пътна безопасност многократно уведомяваше Вас и служебните министри за предприемане на незабавни мерки за овладяване на растящия пътнотранспортен травматизъм. Само за няколко часа днес загинаха 5 български граждани.

Настояваме да свикате извънредна среща с отговорните министри и неправителствени организации, за да можем заедно да се противопоставим на корупцията и безхаберието, което е обхванало цялата ни транспортна система.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати