Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Интензивни валежи, оранжев код е обявен за 5 области

Общество

Интензивни валежи, оранжев код е обявен за 5 области

Снимка:

Непрекъснато следене на нивата на реките и язовирите в София разпореди Фандъкова

Днес в цялата страна се очакват интензивни валежи и са издадени предупреждения за опасно време. Оранжев код за интензивни валежи от дъжд е в сила за 5 области на Югоизточна България – Смолянска, Кърджалийска, Хасковска, Ямболска и Бургаска. В тези области се очакват сумарни количества между 35 и 55 мм. За останалата част от страната е в сила жълт код отново за валежи от дъжд, а очакваните количества са между 25 и 35 мм.

В Северозападна България ще продължи да вали сняг, а снежната покривка още ще се увеличава. Сутринта ще се образуват на много места и поледици. Вятърът навсякъде ще се ориентира от север и ще нахлува по-студен въздух. Минималните температури ще бъдат между минус 1 и 5-6 градуса, за София 0.

Непрекъснато следене на нивата на реките и язовирите в София разпореди столичният кмет Йорданка Фандъкова. В момента няма опасност от разливи. Наблюдава се повишение на нивата с около 50 см, но реките текат в коритата си. Извършва се контролирано изпускане на общинските язовири Суходол 2, Иваняне, Мрамор.

Шест екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ и столичната пожарна реагират на сигнали за паднали клони и дървета. През нощта екипите на общината са се отзовали на 20 сигнала за завирявания и паднали клони.

Екипи на столичната пожарна отстраняват паднали клони на пътното платно по пътя между Бистрица и Железница, както и пътя за село Плана.

Поради завиряване под моста в Нови Искър временно е спряно движението по автобусни линии 23 и 26. На място са изпратени аварийни екипи. Работи се и по завиряване в кв. “Требич“.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още