Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Йорданка Фандъкова: София ще инвестира в детски градини

Общество

Йорданка Фандъкова: София ще инвестира в детски градини

Йорданка Фандъкова: София ще инвестира в детски градини - Tribune.bg
Снимка:

Нови пет са заложени в бюджета на столицата

За пет години вече са изградени пет нови детски градини и са вложени над 6.5 млн. лв. само в един столичен район - „Витоша“, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверката на нова детска градина в кв. „Драгалевци“.

„В яслите започнахме по-усилена инвестиция през последните няколко години, ще продължим да инвестираме, защото яслената дейност е социална", допълни Фандъкова.

Тя увери, че с предвидените нови инвестиции и строежа на пет нови детски градини, ще бъде изпълнен за две години планът да се подсигури място на всяко дете в детска градина в столицата, при това в максимална близост до района, в който живее.

За столичния кмет е задължително да се осигури пълен достъп до детски градини и училища на територията на столичната община. Като бивш директор на 73-то училище Фандъкова посочи, че най-важен е първият етап или предучилищното образование. Поради това общината е положила максимални усилия децата над 3 години да имат места в детските градини.

„Независимо от увеличаващия се брой деца в София, ние успяваме да се погрижим“, похвали се Йорданка Фандъкова и поясни, че това е най-голямото предизвикателство пред нея, за да може майките да бъдат спокойни за децата си.

Автор: Моника Гаджанова

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети