Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ИПБ: Най-смъртоносните катастрофи са в София и областта

Общество

ИПБ: Най-смъртоносните катастрофи са в София и областта

Снимка:

Определени са 1500 „черни точки“, на които стават ПТП

Пет области в България са с най-висок риск за пътуващите да попаднат в пътно-транспортно произшествие с фатален изход, а най-вероятно е това да се случи в Софийска област, показва оценка на риска, подготвена от Института за пътна безопасност /ИПБ/ и базирана на данни от Гаранционния фонд, Асоциацията на застрахователите в България, НСИ и сайта на МВР. Използван е швейцарски стандарт, тъй като до този момент у нас няма приет стандарт за оценка на риска, посочиха от неправителствената организация.

Освен в Софийска област, най-голям риск човек да стане участник в катастрофа, завършила със смърт, има в областите Ловеч, Русе, Варна и Пловдив. Най-малка е вероятността от подобен изход в Перник, Търговище, Ямбол, Шумен и Габрово.

От Института за пътна безопасност посочват необходимостта да се установят и така наречените черни точки - места, на които стават най-често катастрофи с ранени и загинали. С помощта на Асоциацията на застрахователите са намерени над 1500 такива точки у нас. От организацията са определили и най-опасните места в отделните областни градове и дават пример с Гърция, където преди няколко дни е представена карта с „черни точки“, заедно с екшън план за отстраняване на 7000 такива места.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още