Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Испанското посолство: Ценим високо усилията, които България полага заради COVID-19

Общество

Испанското посолство: Ценим високо усилията, които България полага заради COVID-19

Снимка:

„През този април получихме нови свидетелства за близките връзки, които обединяват Испания и България. Това са примери, които имат особено значение в този момент на световната криза, причинена от COVID-19“. Това се казва в съобщение на испанското посолство в България.

Испания оценява високо усилията, които България полага за изпращане на медицински материали, особено за онези страни, където нуждите в това отношение са най-належащи. Трябва да бъде отличена и инициативата за наемане на различни полети за репатриране на български граждани.

Един от тях е насочен точно към Испания и страната ни е предложила места на испанските граждани, както и на други граждани на Европейския съюз, така че да могат да се върнат в своите страни, се изтъква още в изявлението, което завършва с думите:

„Всички тези инициативи потвърждават, че сега повече от всякога е нужна европейска солидарност и сътрудничество, за които България даде добър пример. За да можем да се изправи пред глобалния проблем, трябва да дадем глобален и координиран отговор на всички европейски партньори“.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още