Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Истината за „такса хавлия” на бургаския плаж

Общество

Истината за „такса хавлия” на бургаския плаж

Истината за такса хавлия на бургаския плаж - Tribune.bg
Снимка:

Касовата бележка, която се разпространява, е за платени два шезлонга и чадър, и то не на Централния, а на Северния плаж

Автор: Иван Колев, Флагман

Калната кампания срещу българския туризъм, която се вихри в последните няколко седмици, тази вечер достигна своя апогей. От около час различни сайтове от цялата страна гърмят, че на бургаски плаж се иска 1,20 лв., за да си опънеш хавлия на пясъка. Като доказателство се прилага касова бележка за 3,60 лв. Твърди се, че било „наглост” и „изключителен рекет”, и трима туристи били таксувани за опънатите си кърпи върху пясъка на Централния плаж в Бургас.

Фирмата, издала касовата бележка – „Бургас Бийч Сървисис”, е еднолична собственост на Иван Николов Иванов. Дружеството не само няма нищо общо с Централния плаж на Бургас, стопанисван от съвсем различна фирма, а и бизнесът му е позициониран на конкурентната ивица – Северния плаж на Бургас.

„Бургас Бийч Сървисис” държи шезлонгите в района от „Сакса бийч” до „Тропикана”.

„Удивен съм от случилото се. Тази касова бележка е издадена за наем на два шезлонга и чадър на наши клиенти тази сутрин. Вместо да се показва добрият пример и това, че чадърите и шезлонгите при нас са на символични цени, се води изключително грозна кампания срещу българския туризъм. Няма да го допуснем и ако се налага ще си търсим правата”, каза пред Флагман.бг Иван Николов Иванов.

На Северния плаж в Бургас тази година цените на плажните принадлежности са безпрецедентно ниски – по 1,20 лв. за чадър и 1,20 лв. за шезлонг.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Веси Най-хубавият плаж, с черен пясък и чисто море !
09.07.2019 14:55 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати