Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Иван Демерджиев от ГКПП „Капитан Андреево“: Поемаме контрола върху „златния гьол”

Общество

Иван Демерджиев от ГКПП „Капитан Андреево“: Поемаме контрола върху „златния гьол”

Иван Демерджиев от ГКПП Капитан Андреево: Поемаме контрола върху златния гьол - Tribune.bg
Снимка:

МВР започва разследване на цялостния начин, по който е стопанисван обектът, занимаващ се с дезинфекцията на ГКПП „Капитан Андреево“, станал известен като „златния гьол”. Това съобщи от Капитан Андреево“ министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Разследването ще включва и информацията, установена от НАП, че редица касови апарати в обекта не бяха свързани със системата на НАП.

В МВР няма нито една преписка, нито едно досъдебно производство, което да се води по този повод. Това за мен е странно, заяви Демерджиев.

„Ние ще поемем контрол върху така нар. „златния гьол”. Милионите, който се изливат в джобовете на хора с прякори, няма да се изливат повече, а ще останат в българската държава и при българските граждани”, заяви вътрешният министър.

„До мен не е стигнала информация някой орган в държавата да е събрал тази информация и да я е внесъл в прокуратурата”, уточни той. Демерджиев коментира и темата относно монтирането на нова техника в тази част от границата, където все още няма такава.

„Тя ще бъде дълга 110 км . Това е частта най-вече Малко Търново-Резово. В момента правим проекта и подбираме техниката, след което започваме монтирането”, каза той.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати