Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Иван Хиновски: „Газпром” е пред фалит

Общество

Иван Хиновски: „Газпром” е пред фалит

Иван Хиновски: Газпром е пред фалит - Tribune.bg
Снимка:

"Газпром" е пред фалит, защото изнася големи количества газ към Китай на много ниски цени. Това заяви енергийният експерт Иван Хиновски пред Нова тв.

„Топлинната енергия представлява сериозен проблем за България от гледна точка на поскъпването на природния газ. Цената, която КЕВР определи и прогнозата за ноември – спадане с около 4%, говори, че до Нова година не очакваме промени. Всички газови хранилища в Европа са пълни. Това е основният фактор за спадането на цената”, уточни той.

„Ситуацията, в която Европа се намира, е доста усложнена. Вчера имахме среща с работодателите и служебното правителство. Дадоха ни ясно да разберем, че работят по въпроса и ще направят всичко възможно да предадат на новото правителство необходимата информация за подсигурените доставки на газ. В момента предвидимостта е осигурено до края на декември. Временното правителство успя да удължи срока, в който бизнесът ще бъде компенсиран. Какво ще се случи от януари не се знае. Бизнесът не може да планува цените си, ако компенсациите не продължат”, обясни  Васка Бакларова, председател на Съюза за стопанска инициатива.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати