Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Иван Таков: Един снеговалеж успя да блокира цяла София

Общество

Иван Таков: Един снеговалеж успя да блокира цяла София

Иван Таков: Един снеговалеж успя да блокира цяла София - Tribune.bg
Снимка:

„Въпреки продължаващия блокаж за избор на председател, ние продължаваме да внасяме доклади и в момента имаме две писма до кмета на София Васил Терзиев“, заяви председателят на БСП - София и съветник в Столичния общински съвет (СОС).

Единият доклад е за изготвяне на финансов и икономически анализ за състоянието на Столичната община, включително и такъв за общинските дружества. Целта е да се види в какво състояние са икономиката и финансите на Общината предвид приемането на предстоящата план-сметка за чистотата и бюджетът, които предстои да се гласуват.

От БСП ще настояват за отговор във връзка със ситуацията, създала се в София след обилния снеговалеж през миналата седмица.

„Един снеговалеж успя да блокира целия град и на много места захранването и топлоподаването беше нестабилно“, посочи Таков. Според него все още има много неизчистени улици и тротоари, за което трябва да се потърси сметка от сметопочистващите фирми.

„Ще искаме изслушаване на енергоразпределителните дружества, Топлофикация, Софисйска вода и „Зелени системи“. „Зелени системи“ една седмица след този прословут снеговалеж, който беше обявен за апокалиптичен, още има дървен материал по улиците на София“, добави Таков. „Зелени системи“ са подчинени на кмета, дори СОС да не работи.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети