Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Иванчева иска легализиране на марихуаната за медицински цели

Общество

Иванчева иска легализиране на марихуаната за медицински цели

Снимка:

„Медицинската марихуана трябва да бъде легализирана веднага в България!“ Това написа във Фейсбук бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева.

Тя зави, че в апела я подкрепят Зелен Младост и Общество за Нова България, с които се кани да ходи на избори. Иванчева беше арестувана за искане на подкуп от строителен предприемач през 2018 и бе осъдена на 20 години затвор. След това присъдата ѝ бе намалена на 8 години на втора инстанция, а скоро процесът ще се гледа на трета инстанция. В момента бившият независим кмет на „Младост“ е под домашен арест.

„Днес е ден на борба с рака и умишлено поставяме този проблем именно сега. В България вече има не един и два случая на хора, осъдени за употреба марихуана, въпреки диагнозите им множествена склероза или рак. И въпреки че, адвокатите им представят купища научни изследвания от цял свят, за положителните ефекти на растението и неговите прозиводни върху тези заболявания. Чувствам съпричастие към тези хора. Мен ме съдят по недоказани обвинения, тях ги осъждат въпреки научни доказателства“, написа още Иванчева.

По думите ѝ в момента около 300 000 българи са с онкологични заболявания, случаите се увеличават с по 50 000 на година.

„Медицинската марихуана няма общо с наркоманиите, въпреки че пропагандата на нечии интереси се опитва да слее науката със страховете на хората“, пише още тя.  


Коментари (3)

Дундьо Тази трябва по-бързо да бъде вкарана в затвора, където е мястото на всички корумпета, измамници и изнудвачи. Там да разказва на другите осъдени престъпнички има, или не, полза от марихуаната.
04.02.2021 11:46 / Отговор
Татулова Партия Нова България стана много актуална тия дни! Няма яснота кой й е председател, но че един дебил, ама милионер и прекрасната му парцалеса Цеце стоят зад нея, това е ясно! Радев и Иванчева в една лодка, а Деса гребе ли гребе! Какво ли не правят парите!
04.02.2021 12:18 / Отговор
Трифонич Лечебните качества на НЯКОИ сортове марихуана са научно доказани, но тези сортове у нас НЕ СЕ отглеждат.
04.02.2021 12:51 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още