Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Иванов: Регистрираните стопани да не се притесняват, ще получат обезщетението си

Общество

Иванов: Регистрираните стопани да не се притесняват, ще получат обезщетението си

Снимка:

Може да поискаме още средства от ЕС заради Африканската чума, каза зам.-министърът на земеделието

Най-вероятно ще наложи да поискаме още пари от Европейския съюз. Това заяви зам.-министърът на земеделието Янко Иванов по повод финансовата помощ, която ще получим от Европейския съюз в размер на 13,9 млн. лв. По думите това се налага, тъй като според европейското законодателство се предвижда съфинансиране от 50 до 70%. Темата за Африканската чума по свинете той коментира пред БНТ.

Иванов подчерта, че парите от този транш ще бъдат използвани за компенсиране на първите свинеферми, които са унищожили животните си.

Зам-министърът изтъкна още, че частните стопани, който имат регистрирано стопанство не трябва да се притесняват, тъй като и те ще получат обезщетения. Очаква се те да получат парите си до 30 дни след установяване на огнището.

Според Янко Иванов причината, за да има толкова нерегистрирани стопанства, е непознаване на закона. По закон всички животни, който се отглеждат със стопанска или нестопанска цел трябва да бъдат регистрирани.

За недоволството на хората, че се убиват здрави прасета, зам.-министърът поясни, че няма как да чакат заболяването да влезе е в районите, защото тогава няма да става дума за оползотворяване на месото.  


Коментари (1)

КУР_ЗА_БКП-2 "ГЕйРБ и ЧУК" ☭ Има една ЖЕНИЦА в нашия злочест Преход, която вече е МИЛИАРДЕРКА - ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА - БИВШАТА (А МОЖЕ БИ НЕ Е БИВША) ЛЮБОВНИЦА НА ПОЖАРНИКАРА "БУДА". За нея не се споменава нийде нищо. Пълно мълчание, все едно, че я няма. А я има. И то как – ИМА БАНКА, ИМА КУРОРТА ПАМПОРОВО, ИМА ЗАВОДИ, ИМА БУРГАСКОТО ПРИСТАНИЩЕ…Просто питам – кога великата ни спецпрокуратура ще се зарови в делата финансови и бизнес на ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА. Надеждата ни е, че ще я подхване румънската прокурорка , ако стане прокурор на ЕС. Тогава над нея ПАК ЛИ ЩЕ има чадър. Просто питам – как така, с чия помощ, сама ли, кой я закриля тази крехка женица, та натрупа милиарди?
07.08.2019 22:11 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив