Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Избраха строителя на втория лот на АМ "Струма" през Кресненското дефиле

Общество

Избраха строителя на втория лот на АМ "Струма" през Кресненското дефиле

Снимка:

Определен е изпълнителят за проектирането и строителството и на втория лот от новото трасе на АМ "Струма" през Кресненското дефиле, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Този лот ще преминава източно от Кресненското дефиле, с дължина е от 10,4 км и обхваща  участъка Крупник - Кресна.

На първо място е класирана офертата на ДЗЗД "АМ СТРУМА - 3.2.2.", в което участват: "ГБС-Инфраструктурно строителство" АД, "ЕПОС-Емпреза Португеза де Обрас Субтеранеас" АД и "Главболгарстрой Интернешънъл" АД.

Цената е 475 милиона лева без ДДС, а срокът е 1556 дни. Съгласно проекта ще има и  обходния път на гр. Кресна, който е 5,5 км. При км 400 от обходния път на Кресна се предвижда изграждането на площадка за краткотраен отдих, с електричество, вода и канализация. Според идейния проект в участъка са предвидени 4 тунела със системи за пожароизвестяване, вентилация, електроснабдяване, осветление, управление на движението и т. н. Както и 10 виадукта с приблизителна дължина около 3,6 км, 9 пресичания със селскостопански пътища.

За останалата част от трасето също има избран изпълнител, още през ноември, допълват от Пътната агенция.

Цялата отсечка е близо 24 километра и представлява един от най-сложните терени, където често стават пътни инциденти.  


Коментари (3)

А значи на Боцето фирмата е "спечелила". Трябва му трикрилен гардероб.
08.12.2020 22:56 / Отговор
. . . Пак се изхождаш неподготвен! Че откога Главболгарстрой стана фирма на "Баце"! Това е фирма от времето на Бай Тошо! Даже и Станишев и повери строителството на зала Армеец!
09.12.2020 06:41
К. К. Ти що не участва бе, отворко нещастен?
09.12.2020 16:47

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още