Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Изкуствен интелект ще се бори с дезинформацията във Фейсбук преди евроизборите

Общество

Изкуствен интелект ще се бори с дезинформацията във Фейсбук преди евроизборите

Изкуствен интелект ще се бори с дезинформацията във Фейсбук преди евроизборите - Tribune.bg
Снимка:

Технологичната компания "Мета", която управлява социалната мрежа Фейсбук, ще създаде екип за противодействие на дезинформацията и злоупотребата с генеративен изкуствен интелект на фона на опасенията от опити за намеса в изборите за Европейски парламент през юни.

 "С наближаването на изборите ще активираме Изборен оперативен център, за да установяваме навреме потенциални заплахи и да прилагаме незабавно смекчаващи мерки“, заяви Марко Панчини, директор по европейски въпроси в "Мета". Експертите в различни области и правните екипи на компанията ще насочат усилията си за противодействието на рисковете от злоупотребата с генеративен ИИ.

"Мета" работи с 26 независими организации за проверка на факти в Европейския съюз, покриващи 22 езика, като ще добави три нови партньорства в България, Франция и Словакия, отбеляза Панчини.

20 водещи технологични компании се договориха по-рано този месец да работят съвместно срещу разпространението на невярно съдържание посредством технологии с изкуствен интелект в изборите в различни страни по света.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати