Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Изпълнени са 1105 мерки за намаляване на административната тежест

Общество

Изпълнени са 1105 мерки за намаляване на административната тежест

Снимка:

Правителството одобри отчета за напредъка при изпълнението на най- големия пакет от 1566 мерки за намаляване на административната и регулаторна тежест, с които се редуцират изискваните от заявителите документи, увеличава се служебният обмен на документи, намалят се някои срокове и такси, стандартизират се услуги на администрации със сходен профил на дейност.

Обобщената информация от отчетите показва, че от общо 1566 мерки са изпълнени 1105 (70,56%), в процес на изпълнение са 381 (24,33%), а изпълнението на 80 (5,11%) от мерките все още не е започнало.
За неизпълнените мерки работата и отчитането продължава в рамките на Съвета за административната реформа, като крайният срок за изпълнението е до края на 2020 г.

С цел осигуряване на публичност на постигнатите резултати, конкретното описание на изпълнените мерки е публикувано на Портала за обществени консултации http://www.strategy.bg/.

На днешното правителствено заседание бяха одобрени също така Насоки за уеднаквяване на практиката по определяне и прилагане на дейностите по системна интеграция. Насоките се базират на законовата уредба на дейността по системна интеграция.  


Коментари (2)

ДО К. ИМПЕКСОВА Кога ще внесе доклад, как разграбиха д-вата и за приватизацията, как си приватизира Техноимпекс и имот в Хараре/Зимбабвия; за Булгартабак; за Летище-София; Как откраднаха спестяванията и пенсионният фонд, и на над 200 млрд. $? Как по времето на Станишев, се изнесоха 55-60 млрд.евро и се спряха евросубсидиите за Б-Я, за корупция?
08.07.2020 17:03 / Отговор
ИСТИНАТА 1996-97 г.при Жан Виденов, с участието на Рю ГЕЧЕВ, банковият фалит (16 банки), разграбиха д-вата, спестяванията и ПФ, фалираха д-вата! Да не говоря за Чернобил, чиято голяма цена, днес плащат децата и внуците ни. Р. ГЕЧЕВ, К. ИМПЕКСОВА, техните олигарси, б. доносници на ДС, с които се е оградил Радев. Ограбената КТБ при Орешарски! Те трябваше да понесат отговорност, не да си развяват байрака в НС. Мястото им е на друго място. Какъв народ сме? Според К. ИМПЕКСОВА, нищо не е добре, когато те не са на власт, но с готовност, биха фалирали отново д-вата. Няма д-ва, която да не им поиска отговори. Само в Б-Я, деб@илите, биха повтаряли една и съща грешка и да очакват различни резултати. Категорично, БКП/БСП, не е алтернатива за Б-Я.
08.07.2020 17:18 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още