Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Изпълнителят ще ремонтира за своя сметка тавана на подлеза до спортното министерство

Общество

Изпълнителят ще ремонтира за своя сметка тавана на подлеза до спортното министерство

Изпълнителят ще ремонтира за своя сметка тавана на подлеза до спортното министерство - Tribune.bg
Снимка:

Причината за инцидента са течове през годините

Изпълнителят ще ремонтира за своя сметка тавана на подлеза до спортното министерство. Това съобщиха от Столична община. А причината за срутването са течове през годините. По случая е била създадена и специална комисия, която е трябвало да установи причините за инцидента и да се вземат мерки. Това става ясно от съобщение на район „Средец“. Ето и цялото съобщение:

Уважаеми столичани,

Във връзка с инцидента в подлеза на кръстовището на бул. „Васил Левски“ и ул. „Гурко“ на 28.06.2019 г. от район „Средец“ бяха взети следните мерки:

1. Със заповед на кмета на района от 28 юни 2018 г. е назначена комисия с всички участници в строителния процес, представители на Дирекция „Транспортна инфраструктура“ на СО - като инвеститори, представител на НАГ – като орган въвел обекта в експлоатация и представители на експлоатационните дружества. Задачата на комисията е да установи причините за инцидента и да вземе мерки, за да предотврати подобни неприятни случки.

2. Комисията проведе оглед на място на 1.07.10.30 г. и констатира:

- Поради течове през годините е изронено част от бетоновото покритие на армировката на таванната конструкция в подлеза

- Има видими подкожушвания околопадналата част

- Видими следи от теч върху 2-3 метални пана пред затворени помещения до магазин Лафка

3. Комисията взе следните решения:

- Да се демонтират панелите на окачения таван на целия подлез и да се свали подкожушеното бетонно покритие;

- Да се демонтират панелите на окачения таван пред затворените помещения, които видимо са със следи от течове и при установяване на проблем подобен на този да се действа по същия начин;

- Като част от необходимите мерки за установяване причините за течове през годините в подлеза да бъде направено от страна на Софийска вода АД видеозаснемане на всички отвеждащи съоръжения на кръстовището в обхвата на подлеза;

- Да се възложи на проектанта на съоръжението обследване на цялата таванна конструкция на подлеза, изготвяне на конструктивно становище и предписание на мерки и действия за възстановяване на разрушената част и недопускане на бъдещи инциденти.

4. Изпълнителят по договор за „Архитектурно преустройство и подмяна на съществуваща осветителна инсталация и захранващите кабели НН за ГЕТ и разпределителните табла на съществуващите павилиони в подлеза на ул. 'Ген. Гурко“ и бул. „Васил Левски“, район 'Средец', гр. София ще поеме разхода за възстановяване на счупените елементи от окачения таван, тъй като влизат в гаранцията по този договор.

 

Със Заповед на кмета на район „Средец“ е възложен и оглед на таваните на всички (10 на брой) пешеходни подлези в района.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети