Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Изписват Борисов най-рано утре, операцията не е била тежка

Общество

Изписват Борисов най-рано утре, операцията не е била тежка

Снимка:

„В момента състоянието на премиера е добро. Операцията е миниинвазивна, така че не е тежка за пациента. Днес по време на футбол получава травма. След ядрено-магнитен резонанс е установено, че има скъсване на менискус. Този тип увреди са най-болезнените и когато има такава се препоръчва операция веднага“. Това обясни доц. д-р Антони Георгиев от „Софиямед”.

В „Пирогов“ е бил направен ЯМР и е установена увреда на вътрешен менискус с дислокация на фрагмент от него.

„Аз съм лекаря правил вече операции и на двете коленни стави и ми се обадиха. При прегледа е видяно че причинява дискомфорт. Това е много болезнена травма. При нея се препоръчва операционна намеса. В тази ситуация няма какво друго да се направи. След операция има период на ограничено натоварването, защото ставите се възстановяват не мигновено“, разказа лекарят.

„Казвам на пациентите си че това не е ангина, за да мине веднага като се минат сливиците. За това е нужно време. Тук има и повече травми и това изисква време. Обикновено такива травми са при усукване в коляното или ставата. Ние класифицираме медицински травмата, а не как е възникнала. Не мога да кажа колко време ще е под лекарско наблюдение. Трябва да мине време за да се прецени кога ще може да се движи сам. Няма строго определен ред. Най-рано утре може да бъде изписан, след визитацията ще е ясно“, обясни доц. д-р Антони Георгиев.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още