Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Изпращаме журналиста Георги Коритаров

Общество

Изпращаме журналиста Георги Коритаров

Поклонението ще бъде от 14.00 часа в църквата „Преображение Господне”

Днес изпращаме журналиста Героги Коритаров. Поклонението ще бъде в църквата „Преображение Господне” в кв. „Лозенец” от 14.00 часа. 

Коритаров почина внезапно на 61-годишна възраст, след като беше приет по спешност в болница. Там е дал положителен тест за COVID-19. Имал е и сърдечна недостатъчност. 

Георги Коритаров е роден на 10 май 1959 г. в София. През 1979 г. завършва специалност славянска филология – сърбохърватски език в Софийския университет. Коритаров владее сръбски, хърватски, руски, полски, английски и китайски, ползва и албански език.

С журналистика започва да се занимава от създаването на вестник „Демокрация“, където е парламентарен репортер. По-късно започва работа в Радио „Свободна Европа“, където първо е политически репортер, а по-късно става водещ на предаванията „Радиожурнал“, „Светът в 13“, „Преди полунощ“ и „Балкански компас“.

От началото на 2005 г. Коритаров е в радио „Нова Европа“ и „Нова телевизия“, където води „Коритаров Live“.

От 2010 до края на януари 2018 г. той работи в телевизия „ТВ плюс“, а от 1 февруари 2018 г. е автор и водещ на предаването „Свободна зона с Георги Коритаров“ в „ТВ Европа“.  


Топ новини

виж още

Актуална тема