Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Изпращат военни да помагат на МВР за охраната на границата

Общество

Изпращат военни да помагат на МВР за охраната на границата

Изпращат военни да помагат на МВР за охраната на границата - Tribune.bg
Снимка:

В изпълнение на мисията на въоръжените сили „Принос към националната сигурност в мирно време“ над 350 военнослужещи с повече от 40 единици техника от състава на Сухопътните войски оказват съдействие на органите на МВР за охрана на българо-гръцката и българо-турската държавна граница, съобщават от Министерството на отбраната.

Военнослужещите от 61-а Стрямска и 2-а Тунджанска механизирана бригада провеждат съвместни патрули със служители на Главна дирекция „Гранична полиция“.

На Сухопътните войски са възложени и неотложните ремонтно-възстановителни дейности на инженерното съоръжение от възпрепятстващ тип по българо-турската граница и прилежащия път. Ремонтно-възстановителните дейности се извършват по съвместен план, изготвен от Главна дирекция „Гранична полиция“ и Командването на Сухопътните войски.

В изпълнение на плана от 29 октомври 20 военнослужещи от състава на 55-и инженерен полк със 7 специализирани машини започнаха работа по възстановяването на целостта на съоръжението в района на РДГП „Елхово“.

Военнослужещите от Сухопътните войски изпълняват задачите си по охрана на държавната граница при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети