Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Израелска компания предложи на България технологична система за контрол на COVID-19

Общество

Израелска компания предложи на България технологична система за контрол на COVID-19

Израелска компания предложи на България технологична система за контрол на COVID-19 - Tribune.bg
Снимка:

Тя позволява да се прави анализ и да се прогнозира разпространението на заразата

Израелска държавна компания е предложила на българското правителство своя мощна технологична система. Тя събира и анализира данни и може да помогне да се овладее и контролира разпространението на епидемията от коронавирус в страната, съобщават от компанията.

Системата е разработена от  RAFAEL Advanced Defense Systems Ltd. (RAFAEL) – компания, която работи в сферата на отбраната и киберсигурността в световен мащаб. Участвала е и в модернизацията на Българската армия.

WISDOM STONE™ е облачна платформа, която работи на принципа „софтуер като услуга“ (SaaS - Software as a Service). Тази система се използва най-вече за прилагане на национални мерки от службите за сигурност, разузнавателните агенции, здравните власти, общините и други.

Платформата е лесно приспособима за изследване и анализ на информация, управление и контрол на кризи на национално ниво като епидемиите от заразни болести. Чрез нея може да се прави анализ на кризата и картина в реално време, както и да се прогнозира разпространението и степента на зараза с COVID-19. Чрез нея може да се идентифицират и хората, които нарушават карантината. Информацията от системата може да послужи и за вземане на решение какви мерки да се предприемат. Достъпна е чрез уебсайт и мобилно приложение.

Предложението на израелската държавна компания предвижда безплатен тестови период, който предоставя възможност на българските власти да тестват способностите и функционалността на технологичната платформа.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати