Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Изтича крайният срок за подаване на документи на кандидатите за генерален директор на БНР

Общество

Изтича крайният срок за подаване на документи на кандидатите за генерален директор на БНР

Снимка:

За временно изпълняващ длъжността беше избран Антон Митов

В 17 часа днес изтича крайният срок за подаване на документи на кандидатите за генерален директор на Българското национално радио.

Съветът за електронни медии обяви процедурата за избор, след като прекрати предсрочно мандата на Светослав Костов. Конкурсът за избор на нов генерален директор на общественото радио идва по-малко от половин година след избора на Светослав Костов на поста на 28 юни. На 17 октомври обаче СЕМ прекрати предсрочно мандата му след безпрецедентното спиране на ефирното излъчване на програма „Хоризонт“ за близо 5 час на 13 септември и след създалото се напрежение в радиото, припомня БГНЕС.

За временно изпълняващ длъжността беше избран Антон Митов. Приетата от СЕМ процедура за избор на генерален директор на БНР предвижда, че в срок до 8 януари медийният регулатор оповестява на интернет страницата си кандидатите, допуснати до участие. Изслушванията им ще се проведат на 20 и 21 януари, а самият избор ще бъде на 22 януари. Ако никой от кандидатите не получ най-малко три гласа, един час по-късно се насрочва второ заседание на СЕМ. В случай, че на него няма избран генерален директор отново час по-късно се насрочва ново заседание. Ако и на третото поредно заседание не бъде избран генерален директор на БНР процедурата се прекратява.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още