Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Извадиха ключодържател от гърлото на 2-годишно дете

Общество

Извадиха ключодържател от гърлото на 2-годишно дете

Извадиха ключодържател от гърлото на 2-годишно дете - Tribune.bg
Снимка:

По-късно станало ясно, че предметът е бил в пакет с царевични пръчици

Лекари от областната болница в Пазарджик спасиха живота на 2-годишно момченце, като извадиха ключодържател от гърлото му, съобщиха от здравното заведение.

Детето било докарано от родителите си в Спешното отделение на МБАЛ-Пазарджик от Велинград в понеделник вечерта. От ренгеновата снимка, която носели родителите, станало ясно, че в хранопровода на детето има чуждо тяло. Момченцето било насочено към отделението по УНГ, където му била направена спешна операция, заради сериозни симптоми на дихателна недостатъчност. Учудването на екипа било голямо, когато от хранопровода на детето бил изваден ключодържател.

Д-р Владимир Атанасов извършва успешно операцията в екип с медицинска сестра Ваня Райчева, анестезиолога  д-р Димитър Иванов и анестезиологичната сестра Нели Славова. Около седем часа след поглъщането на ключодържателя се пристъпва към неговото отстраняване от хранопровода.

По-късно станало ясно, че той е бил в пакет с царевични пръчици, в който производителите поставяли играчка и тя е била погълната от детето. В тази връзка началникът на ОАРИЛ в областната болница в Пазарджик д-р Димитър Иванов апелира родителите да бъдат изключително внимателни при покупката на подобни храни и да не ги дават без надзор на малки деца. В конкретния случай момченцето е имало огромен късмет, че ключодържателят не е попаднал в трахеята му, защото тогава последиците е можело да бъдат фатални.

Малкото момченце е изписано тази сутрин от УНГ отделението на МБАЛ-Пазарджик, а лекарите се надяват подобни случаи да бъдат изключение.                                                                                                                                          

                                          


Етикети спасиха, живот

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема