Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Как мъж гласува с личната карта на съпругата си? Бил с маска, жена му също е с къса коса

Общество

Как мъж гласува с личната карта на съпругата си? Бил с маска, жена му също е с къса коса

Снимка:

„С тез маски сега не можем да се познаем“, обясниха от секцията където гласувал мъжът. В Коньово го знаят с прякора Бау-бау

Георги Георгиев от село Коньово дойде в съда в Нова Загора за разпит пред съдия. Вчера той влезе в новините, след като на балотажа гласува два пъти - с личната си карта и с тази на жена си. Заради това той беше арестуван, предава БНР.

Георгиев е познат в селото с прякора Бау-бау. На влизане в сградата на съда днес отказа да коментира действията си. Преди това негови роднини и съседи коментираха, че той е беден с много деца и не допуснаха, че е взел пари, за да упражни двойния вот. Според съселяните на Георги той изхранва семейството си с работа в чужбина и със земеделска работа по частни имоти в Коньово и в околните села.

Срещу Георги вече е образувано досъдебно производство.

В изборния ден, след като РИК оповести новината за двойния вот, председателят на избирателната комисия в село Коньово Герган Дангов определи случая като „нелеп инцидент“.

„Не се е обърнало внимание в момента, в който влиза. Оставя личната карта, жената, която проверява по списък, обърнала внимание, той вече влязъл и гласувал. Аз лично в момента не съм присъствал и не съм запознат на 100% как точно са се случили нещата“. 

На въпроса как не са успели да разберат, че мъжът гласува с личната карта на жена, Дангов и хора от комисията коментираха: 

„С маската изглеждате по различен начин. Съпругата му също е с къса коса. Просто недоразумение. Не е обърнато внимание на момента“. „С тез маски сега не можем да се познаем. Може би е станала някаква грешка, не мога да ви кажа“. 

Заради инцидента изборният ден в тази секция не беше прекъсван, но всички от секционната избирателна комисия бяха разпитани от полицията. От РИК обявиха, че са направили проверки в околните села за подобни практики, но такива не са установени. Вторият вот на арестувания обаче беше зачетен, защото не е ясно коя бюлетина е пуснал.  


Топ новини

виж още

Актуална тема