Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Калин Стоянов се зарече пред Левицата и БСП да опази палатките пред МОЧА

Общество

Калин Стоянов се зарече пред Левицата и БСП да опази палатките пред МОЧА

Калин Стоянов се зарече пред Левицата и БСП да опази палатките пред МОЧА - Tribune.bg
Снимка:

На мача в четвъртък щяло да има хора от палатковия лагер и всички ще стискат палци на Левски, увери Манолова

Представители на Левицата, както и на градската организация на БСП се срещнаха с вътрешния министър Калин Стоянов, за да получат уведения за сигурността на палатковия лагер пред Паметника на Съветската армия в столицата, предава news.bg.

Калин Стоянов е посочил, че за мача в четвъртък МВР е ангажирало целия си ресурс да не допусне сблъсъци между фенове и протестиращите от палатковия лагер.

В района няма да се допускат агитки.

За Паскалев виновни за напрежението от 17 август са кметът Йорданка Фандъкова, Трайчо Трайков като районен кмет и областния управител. Припомняме, от „Левицата“ вече поискаха оставките на тримата градоначалници.

Мая Манолова от своя страна ги призова да не продуцират напрежение и да не мобизират шпиц команди. Виновни са и длъжностните лица, смята тя. Според нея се прехвърля отговорността на феновете, а за напрежението са виновни политиците. Именно десните, според нея, подстрекавали феновете да се включат в атаката срещу паметника. Отговорността не е на феновете, посочи Манолова.

На мача в четвъртък, който е между Левски и германски отбор, щяло да има хора от палатковия лагер и всички там ще стискат палци на Левски в този решаващ мач. Манолова призова да не се допуска вандализъм и да не се поругава паметника. Иначе тя била готова да даде защитата на Паметника на МВР, но Левицата получила уверението на МВР шефа, че сблъсъци няма да се допуснат. Ще положим усилия да няма напрежение и да се запази гражданския мир, изтъкна тя. Манолова обаче увери, че ще се там, докато опасността за паметника премине.

Хората на палатковия лагер са обикновени хора, не са тежки партийци, поясни Мая Манолова.

Лидерът на БСП - София Иван Таков отчете на свой ред, че разговорът с министър Калин Стоянов е бил конструктивен и припомни, че паметникът не веднъж е бил вандализиран.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети