Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. „Кална точка“ в Красна поляна става зелено междублоково пространство

Общество

„Кална точка“ в Красна поляна става зелено междублоково пространство

Снимка:

Освен в „Красна поляна“ благоустрояването на „кални точки“ се изпълнява и в „Овча купел“ и предстои да започне в район „Надежда“

До края на ноември ще завърши облагородяването на кварталното пространство - едно от т.нар. „кални точки“ на територията на Столична община, което се намира в район „Красна поляна“. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. 

С цел намаляване на източниците на кал и прах от тази седмица започна извършването по облагородяване на междублоковото пространство с площ около 600 кв. м при бл. 137 Б в кв. „Красна поляна“ и е част от Програмата на Столичната община за премахване на „кални точки“, създадена по инициатива на кмета на София Фандъкова.

Проектът е финансиран по програма „Управление на качеството на атмосферния въздух на територията на Столична община“.

Ще се обособят зелени ивици и ще се засади нова дървесна растителност. С цел премахване на нерегламентираното паркиране в зелените площи, което е източник на пренасяне на прах по уличните платна, се обособяват нови паркоместа. Ще бъде засадена трева, 3 нови фиданки и 50 броя храсти, които се надявам заедно да пазим, каза кметът на „Красна поляна“ Иван Чакъров. Проектът се изпълнява с подкрепата на етажните собствености на прилежащите жилищни блокове.

Освен в „Красна поляна“ тази есен благоустрояването на „кални точки“ се изпълнява и в „Овча купел“ и предстои да започне в район „Надежда“.                                                                               


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още