Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кампанията „Сподели добра новина“ - първата книга в България, създадена за незрящи

Общество

Кампанията „Сподели добра новина“ - първата книга в България, създадена за незрящи

Кампанията Сподели добра новина - първата книга в България, създадена за незрящи - Tribune.bg
Снимка:

Депутатът от ГЕРБ Деси Атанасова продължава кампанията си всеки ден да публикува примери на доброто

„Докосване” – първата книга в България, създадена за незрящи. С тази новина продължава кампанията на Десислава Атанасова „Сподели добра новина“.

„Поетът Красимир Ортакчиев предостави своя книга, написана едновременно на офсет и Брайл. Така той даде възможност и на незрящите хора да доскоснат до неговото творчество. Поетичният сборник е единствен по рода си, издаван у нас. Името също не е избрано случайно, “хубаво е да се запитаме кои са незрящите, всъщност. Дали ние, които можем да виждаме, или хората, чиито усет и усещания са по-развити от физическите способности. Това е, което искам да докосна с книгата си. Дали успявам вече читателите ще кажат”, обясни авторът. Идеята му се посрещна с огромни благодарности от асеновкадкста публика, пред която беше представена.

Посланието, което авторът отправя е чрез “Докосване”, “да прогледнат с душите си”. От своя страна, представители от Съюза на незрящите в Асеновград благодариха на автора за жеста, че се е сетил да създаде подобно произведение. И споделиха, че “едно е да слушаш стихове, а друго е сам да можеш да си ги прочетеш, усещането е съвсем различно и затова е добре да има повече такива книги”.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още