Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кандидат на ВМРО отказва да води кампания заради бедствието в Карловско

Общество

Кандидат на ВМРО отказва да води кампания заради бедствието в Карловско

Кандидат на ВМРО отказва да води кампания заради бедствието в Карловско - Tribune.bg
Снимка:

Водачът на листата на ВМРО в Пловдив област Светлозар Янков няма да води предизборна кампания, а ще помага на хората от пострадалите карловски села, обяви той пред БТВ. Младият политик е на терен още от първото наводнение в град Карлово преди месец и не е свалял работните дрехи от тогава. А клубът на ВМРО в Карлово е превърнат в пункт за набиране и разпределение на помощи за пострадалите.

"Преди 19 дни в нашата община се случи едно бедствие и три населени места пострадаха много сериозно. И от ден първи на бедствието аз и моите съратници сме там на място и помагаме на жителите на тези населени места. Нелогично, неетично и неморално е в тази обстановка ние да водим предизборна агитация и да организираме предизборни прояви", посочи Янков. Като жител на община Карлово и общински съветник той коментира теорията, че нерегламентирани товари с дърва са свалили нивото на улиците в трите пострадали села и това също е допринесло за мащаба на бедствието.

"Почти сигурен съм, че природата не е единственият виновен и се надявам разследващите органи да си свършат работата. Аз и групата общински съветници от ВМРО в Карлово сме повдигали нееднократно въпроса за почистването на речните корита", припомни карловският общинар.

По отношение на темата за сигурността в разрушените села Светлозар Янков посочи, че е имало кражби първите дни след трагедията и то в тъмната част на денонощието, но държавата е реагирала навреме. Той обърна обаче внимание на важността на доброволните отряди към МВР, които ВМРО предлага години наред. Според младия политик те могат да бъдат контролирани, ако са регламентирани със закон, хората са минали обучение и са регистрирани от МВР.

По повод бъдещи коалиции след изборите на 2 октомври карловският общинар изтъкна, че естествените партньори на ВМРО са партиите от дясно-консервативния сектор и патриотичните формации, които не гледат нито на Изток, нито на Запад, а милеят за България.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети