Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кантарджиев: Очакваме до август да имаме 1,5 милиона ваксинирани

Общество

Кантарджиев: Очакваме до август да имаме 1,5 милиона ваксинирани

Снимка:

Заразата затруднява провеждането на избори, но много страни са провели такива

„Много напреднала за одобрение е ваксината на AstraZeneca, от която ще има повече. В най-добрия сценарий до август ще имаме 1,5 милиона ваксинирани”, коментира пред Нова тв директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев. Той допълни, че засега количествата ваксини, които ЕС е заявила за България, са повече от необходимите.

"Данните към момента у нас са добре. Разхлабване на мерките? Нека не се събираме и да продължим да носим маски. Защо да има разхлабване на мерките ", посочи професорът.

Работещите в Националния център по заразни и паразитни болести ще бъдат ваксинирани след една седмица.

Във връзка с руската ваксина и възможно ли е страната ни да я закупи, Кантарджиев обясни, че за да бъде регистрирано едно лекарство в Българи, производителят трябва да подаде документи.

„Ние сме малък пазар на световната карта. В момента има много големи заявки от големи пазари. Реално в момента страната ни няма нужда, защото ЕК е поръчала за България достатъчно ваксини", пресмята професорът.

Относно провеждането на избори по време на пандемия, той е категоричен, че заразата затруднява провеждането на избори, но много страни са провели такива.

"Има особености по време на пандемия, защото има повече болни, има карантинирани. Трябва да се мисли как ще им бъде осигурено правото на вот", уточни специалистът. Той коментира и мъжкото хоро в Калофер.

"Хората се възмутиха. Отменят се олимпиади, състезания, в които са инвестирани милиони", изтъкна Кантарджиев.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още