Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Каракачанов към Скопие: Научете общата ни история и спрете да заплашвате българите да не гласуват в Македония

Общество

Каракачанов към Скопие: Научете общата ни история и спрете да заплашвате българите да не гласуват в Македония

Снимка:

Лидерът на ВМРО с призив към Скопие. „Научете общата ни история и спрете да заплашвате българите да не гласуват в Македония!“. Това написа Красимир Каракачанов във "Фейсбук". 

Поводът за поста му е декларация на външното министерство на РС Македония. В нея БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ са обвинени в предявяване на териториални претенции заради кадър с Охридското езеро.

Лидерът на ВМРО обръща и внимание на властите в Скопие, че разполага с информация за проведени „разговори“ с хора с българско самосъзнание в Македония. По думите му в те са били предупреждавани да не ходят да гласуват на 11 юли.

„Разбирам, че външното министерство на Македония се е възмутило от предизборния клип на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ и са видели в него предявяване на териториални претенции заради кадър на Охрид, подплатен с думите „За паметта и българщината“.“ пише Каракачанов и допълва „Ние пазим българщината, защото в Охрид и навсякъде из Македония има наши братя и сестри. Честни и достойно хора, които въпреки репресиите се наричат гордо „българи“.

Лидерът на ВМРО припомня „Пазим паметта и помним, че Охрид е една от най-славните столици на България.“  

 

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още