Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Каракачанов: Поздравявам КС достойното решение, което отстоява българските християнски ценности

Общество

Каракачанов: Поздравявам КС достойното решение, което отстоява българските християнски ценности

Снимка:

Поздравявам Конституционния съд/КС/ на България за това достойно решение, което отстоява изконни българските християнски ценности и традиции, написа във Фейсбук профила си лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, коментирайки днешното решение на конституционните съдии понятието „пол“ да се разбира само в неговия биологичен смисъл.

„Изключително горд съм, че в мотивите си съдиите са изтъкнали няколко основни неща, за които аз и всички мои съратници от ВМРО говорим от години. А именно, „че трябва да се отчита националната идентичност в различните ѝ измерения, а освен това демографската обстановка в България не просто е кризисна, но в перспектива поставя под въпрос самото оцеляване на нацията“, изтъква лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Според него традиционното бинарно разделяне на половете стои в основата на биологичната репродукция и възпроизводството на човешкия вид. Каракачанов подчертава, че именно така семейството от мъж, жена и техните деца е съхранило българския род толкова хилядолетия.

„Достойното решение на КС по дело, образувано по искане Общото събрание на Гражданската колегия на Върховният касационен съд/ВКС/, тогава оглавяван от г-н Лозан Панов, с въпроса „дали полът е биологично определен или има социално и психологическо измерение“, е мъдро и национално отговорно“, смята Каракачанов. По думите му с решението си съдиите категорично казват, че „понятието „пол” според Конституцията следва да се разбира само в неговия биологичен смисъл и това е неоспорим факт за над 90% от българите. Лидерът на ВМРО припомня, че още през месец март е казал няколко простички неща, на които се връща и днес.

„В България защитата на християнската религия е заплащана с кръв в мракобесните години на турското робство. В България жената - майка, семейството и децата са основна ценност и стожер на обществото. За мен намесата в теми като семейството, християнство, децата, защитата им от страна на държавата и поставянето под въпрос на върховенството на Конституцията са неща, пряко засягащи националната сигурност“, посочва Каракачанов. За него е особено интересно, че председателят на  ВКС г-н Лозан Панов, пуснал въпросното питане към КС, днес е кандидат за президент, за главнокомандващ на българската армия, за „обединител“ на нацията. Затова лидерът на ВМРО поставя риторично въпроса - такива хора ли ще ни гарантират националния суверенитет, националната сигурност и демографското оцеляване на България?!

„И все пак се успокоих, че г-н Панов, въпреки опитите му да го опровергае, се оказа, че майка го е родила“, отбелязва в заключение Каракачанов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема