Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Каракачанов: Ще има забавяне, не спиране на модернизацията на армията

Общество

Каракачанов: Ще има забавяне, не спиране на модернизацията на армията

Каракачанов: Ще има забавяне, не спиране на модернизацията на армията - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на отбраната поздрави всички мъже и жени в униформа

Ще има забавяне, не спиране на модернизацията на армията. Тя ще продължава да се модернизира, защото това е необходимо. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов във Велико Търново, цитиран от БГНЕС.

Министърът на отбраната поздрави всички мъже и жени в униформа, които избрали да бъдат военни. Пожела здраве и увереност в изпълнението на задълженията им.

Със сключването на договора за закупуването на първите осем самолета F-16 Block 70 започна модернизацията в българската армия. Беше възстановено военновъздушното училище след 17-годишно прекъсване. Беше поправена една несправедливост и се възстанови Висшето Военновъздушно училище в Долна Митрополия. Това дава възможност на нашите, не само бойни пилоти, но и на младежите и девойките, които решат да се насочат към авиацията, да получат едно добро образование, добави Каракачанов.

Армията е институция, която по дефиниция е обучена да действа в извънредни положения. И на нея ѝ предстои, ако се наложи, да изпълнява много по-тежки мисии, свързани с много повече опасност, отколкото една пандемия от коронавирус. Обучението на личния състав както във военните училища, така и в подразделенията на българската армия не беше прекратено дори за една минута, каза още Каракачанов.

Министърът каза, че за тези два месеца има само два случая на коронавирус сред военнослужещите и към момента здравословното състояние в армията е отлично.

На този празник почитаме и отдаваме почит на всички онези български воини от редника до генерала, които в историята на България пожертваха живота си в името на българските национални идеали, обединението на България и защитата на териториалната цялост и независимостта на нашата страна. Това заяви министърът на отбраната в словото си пред военните курсанти от Националния военен университет във Велико Търново, които тази година за първи път проведоха церемонията по военния парад за празника на армията.

Прекланяме се пред храбростта на българския войник, който след Освобождението на България от турско робство до ден днешен много често при трудни условия, лишения и липса на средства изпълнява своя дълг по защитата на нашата родина. В последните години виждаме, че вашите усилия не са напразни. Българското общество възражда доверието си към своята армия, народ и армия винаги са били в едно. Вече 1400 г. Българската държава съществува само и единствено благодарение на храбростта и жертвоготовността на българския воин, добави Каракачанов.

Процесите на модернизация, които започнаха преди няколко годни са необратими, каквото и да се говори и коментира Българската армия ще продължи да се модернизира в стандарта на българския воин, ще се повишава и нашият стремеж и вие като бъдещи командири на армията да бъдете горди с униформата на българските воини. За все повече хора в света става ясно, че гражданин на света е лесно, но е трудно да си гражданин на своята държава, защото това иска отговорност. Вие ще направите всичко възможно, за да предадете знанията и уменията във военния университет на своите подчинени, за да продължим да издигаме престижа на българската армия, добави още Каракачанов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети