Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Каракачанов: В проектите за модернизация на армията основна цел е да включим български фирми

Общество

Каракачанов: В проектите за модернизация на армията основна цел е да включим български фирми

Каракачанов: В проектите за модернизация на армията основна цел е да включим български фирми - Tribune.bg
Снимка:

„Искам да поздравя Министерството на отбраната затова, че всяка година разширява участието на нашата военно-образователна система“, заяви Румен Радев

„От своето създаване преди 25 години международната изложба за отбранителна техника „Хемус“ извоюва авторитет и на всяко следващо издание присъстват все повече и повече фирми. Въпреки пандемията тази година участват 90 изложители от 18 държави от Европа, Азия, Африка и Южна Америка. Надявам се, че за всички участници това ще бъде ползотворен форум, на който всеки да открие нови партньори, приятели и да допринесе за развитието на отбранителната индустрия както в България, така и в страната, от която идва“. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов по време на тържественото откриване на 14-ата Международна изложба „Хемус - 2020“, предаде БГНЕС.

„В проектите за модернизация на Българската армия, които започнаха преди няколко години, основна наша цел е да включим български фирми, за да може това да допринесе за развитието на българската отбранителна индустрия. Убеден съм, че това е правилно и ще бъде наша политика не само по време на това правителство, но и на следващите български правителства“, категоричен бе министър Каракачанов.

„Искам да поздравя ръководството на Министерството на отбраната затова, че всяка година разширява участието на нашата военно-образователна система. Това е гаранция, че процесите на модернизация ще продължат с още по-висока скорост“, каза президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев.

На откриването присъстваха още началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, министърът на икономиката Лъчезар Борисов, представители на държавната и местната власт.

Малко по-рано на пресконференция заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков подчерта, че българското изложение за отбранителна индустрия е едно от малкото в света, които не са били отложени заради пандемията.„Въпреки усложнената обстановка, отбелязваме съществено увеличение на участниците и заетите изложбени площи спрямо предното издание“, посочи той.   

По покана на министъра на отбраната в изложбата са потвърдили участие делегации на различни нива от 14 държави – Алжир, Бразилия, Гърция, Египет, Македония, Молдова, Ирак, Испания, Камерун, Полша, Румъния, Саудитска Арабия, Финландия и Франция. В това число са министрите на отбраната на Ирак и Камерун, заместник-министърът на отбраната на Бразилия, постоянният секретар на отбраната на Финландия, националните директори по въоръженията на Гърция и Румъния и заместник-националните директори по въоръженията на Полша и Испания.

Традиционно в рамките на изложбата ще се проведат и основните съпътстващи събития – заседание на Индустриалния форум, Десетата международна научна конференция, организирана от Института по отбрана „Професор Цветан Лазаров“, и демонстрационни стрелби на полигон „Змеево“, съобщи заместник-министър Анатолий Величков.

Международната специализирана изложба „Хемус – 2020“ се провежда под патронажа на Министерството на отбраната и Министерството на икономиката на Република България и се организира от фондация „Хемус - 95“.                                                                               


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Много хубаво го освиркаха преди тази лицемерна реч
30.09.2020 20:49 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати