Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Караниколов: Не се запасявайте със спирт и маски, ще има достатъчно в аптеките

Общество

Караниколов: Не се запасявайте със спирт и маски, ще има достатъчно в аптеките

Снимка:

Държавата предприема спешни мерки да осигури по аптеките достатъчно количества спирт, маски и дезинфекционни препарати. Това съобщи икономическият министър Емил Караниколов след извънредно заседание на кабинета и с Националния оперативен щаб за коронавируса, предаде БГНЕС.

Министърът, както и премиерът по време на заседанието, апелираха обществеността да не се презапасяват с провизии като за война.

След заседанието министърът на икономиката заяви, че от държавния резерв ще бъде осигурен спирт, както и от Фонда за бедствия ще бъдат отпуснати допълнителни средства за нуждите.

Ежедневно се следи цената на консумативите през борсата и не се очаква поскъпване, увери министърът.

Шефът на ВМА и ръководител на кризисния щаб към ВМА Венцислав Мутафчийски заяви, че ще се дава по два пъти на ден информация дали има случаи на коронавурус в страната. Стана още ясно, че „Пирогов“, Александровска и ВМА са готови в случай на бум на коронавирус да обособят отделни сгради за заболелите.

Образователният министър Красимир Вълчев заяви, че се ограничават пътуванията в Италия и Китай. По решение на родители е решено да се отменят визити по програма „Еразъм“ в други европейски страни. Ще бъдат засилени мерките по хигиена. От следващата седмица часовете в градините и училищата ще започнат с кратки указани за хигиена. „Няма паника, родители не изтеглят децата си вкъщи“, увери Вълчев.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив