Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Караниколов: Трябва да останем атрактивна инвестиционна дестинация по време на кризата

Общество

Караниколов: Трябва да останем атрактивна инвестиционна дестинация по време на кризата

Караниколов: Трябва да останем атрактивна инвестиционна дестинация по време на кризата - Tribune.bg
Снимка:

72 нови проекта на обща стойност над 2 млрд. лв. са в процес на сертифициране, като потенциалът им е да разкрият над 4 700 нови работни места

Министърът на икономиката Емил Караниколов участва в работна среща на тема „Инвестиции за устойчив растеж – стратегия и развитие на Индустриална зона-Варна“, съобщават от Министерството на икономиката. На форума присъстваха кметът на гр. Варна Иван Портних, Областният управител Стоян Пасев, директорът на Национална кампания „Индустриални зони“ ЕАД Антоанета Барес и др.

В рамките на срещата министър Караниколов изтъкна, че морската ни столица има потенциал за привличане на инвестиции благодарение на отличните логистични връзки. По негови думи едни от предимствата на Варна са добрата инфраструктура и наличието на висши училища, които могат да подготвят висококвалифицирани млади специалисти, а те от своя страна да изберат, да останат и да се реализират в своя роден град. Той подчерта, че изграждането на модерна индустриална зона, в която свое място да намерят стратегически инвеститори с модерно производство и висока добавена стойност е целта, към която се стремим и е сигурен, че ако работим всички заедно в екип ще стигнем до желания резултат.

По време на срещата икономическият министър изтъкна още, че в момента основната задача на правителството е България да остане атрактивна инвестиционна дестинация и по време на кризата. „За това свидетелстват и 72 нови проекта на обща стойност над 2 млрд. лв., които са в процес на сертифициране, като потенциалът им е да разкрият над 4 700 нови работни места.

От началото на 2020 г. до момента по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) сме сертифицирали 13 проекта на обща стойност близо 250 млн. лв., като те имат потенциал да разкрият 2 466 нови работни места. Преобладава броят на новите инвестиции, но има и четири проекта, свързани с разширение на производството. Инвестициите са предимно в секторите: производство, здравеопазване, складиране и съхраняване на товари, автомобилостроене и др.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети